Ξύδι Balsamico di Modena ΠΟΠ Παλαιωμένο 25 Ετών 100ml

60.00 

Σε απόθεμα

Κωδικός Προϊόντος: 2105.01.20 Κατηγορία:

Πυκνής σύστασης, με γεύση ώριμη και πλήρως αρμονική. ‘Εντονο άρωμα που διαρκεί. Αντιμετωπίζει τους παγωμένους χειμώνες και τα καυτά καλοκαίρια, σε βαρέλια διαφορετικών διαστάσεων για κάθε στάδιο αλλά και διαφορετικών ειδών ξύλου: βελανιδιά, μουριά, καστανιά, κερασιά ή κάποιες φορές άρκευθος. Εκεί, το παραδοσιακό Balsamico di Modena, περνάει με το πέρασμα των χρόνων απ’ όλα τα στάδια ωρίμανσης και παλαίωσης, φτάνοντας τελικά σε μια ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων που μόνο ο χρόνος και το μεράκι μπορούν να προσδώσουν. Τα μυστικά παραγωγής του περνούν από οικογένεια σε οικογένεια, πάππου προς πάππου.
Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως χωνευτικό, με τον καιρό όμως, βρήκε την θέση του στους καταλόγους των μεγάλων σεφ ανά τον κόσμο, απ’ τα ορεκτικά μέχρι τα επιδόρπια. Συνδυάζεται ιδανικά με τυριά πικάντικα και έντονης γεύσης, φρουτοσαλάτες, φράουλες ή κεράσια, κρέμες ζαχαροπλαστικής, παγωτά, Panettone ή εκλεπτυσμένα cocktails.
Συστατικά: βρασμένος μούστος σταφυλιών της Modena (Trebbiano και Lambrusco).
Περιέχει θειώδη. Χωρίς συντηρητικά.
Ενέργεια: περίπου 15 kcal ανά 5 ml.
* Δεν έχει ημερομηνία λήξης (αν και βάσει νόμου πρέπει να αναγράφεται στην συσκευασία, συνήθως περίπου στα 10 χρόνια), αρκεί να φυλάσσεται καλά κλειστό σε δροσερό μέρος.
* Συσκευασία: γυάλινη φιάλη σχεδίου Giugiaro των 100 ml, σε κασετίνα του Consorzio Produttori Antiche Acetaie (Συνεταιρισμός Παραγωγών Παλαιών Οξοποιείων), με δοσομετρητή και συνταγολόγιο.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος Συσκευασίας 400 g

Κατηγορίες Προϊόντων

Ξύδι Balsamico di Modena ΠΟΠ Παλαιωμένο 25 Ετών 100ml