Pepe Rosa σε Κόκκους 500g
20.00 €
Το pepe rosa δηλαδή το ροζ πιπέρι, δεν είναι στην πραγματικότητα πιπέρι. Αντίθετα με το μαύρο, λευκό και πράσινο πιπέρι, που είναι οι καρποί (δουλεμένοι διαφορετικά) του Piper nigrum, το ροζ πιπέρι είναι ο καρπός του δέντρου Shinus molle, Λατινοαμερικάνικης προέλευσης. Ο καρπός αυτός, έχει φυσικά το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα και μοιάζει πολύ στο σχήμα με αυτόν του πιπεριού, εξού και η ονομασία του παρ’ όλο που η γεύση του είναι τελείως διαφορετική, πολύ πιο γλυκιά και ντελικάτη. Το άρωμά του συνδυάζει τη γλυκύτητα με μια πικάντικη αίσθηση και νότες φράουλας και λεμονιού.
Ιδανικό για να νοστιμίζει πιάτα με βάση το κρέας, ψάρι, λαχανικά, σαλάτες αλλά κυρίως carpaccio ξιφία, τόνου ή σολωμού. Υπέροχο συστατικό επίσης σε σάλτσες με βάση το γιαούρτι, βούτυρο, mascarpone, σε φρούτα, σοκολάτα και σε πολλά άλλα. Το πλούσιο και λαμπερό χρώμα του προσδίδει κομψότητα και ζωντάνια στα πιάτα σας, διακοσμώντας π.χ. ριζότο ή ξεχωριστά επιδόρπια.
Σας προτείνουμε μια εύκολη σάλτσα με το Pepe Rosa για να γαρνίρετε τις δημιουργίες σας με πρωτοτυπία και δίνοντας ταυτόχρονα έξτρα γεύση και άρωμα!
Συστατικά: 50g βούτυρο, 4 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο pepe rosa, 1 κουταλάκι του γλυκού peperoncino σε σκόνη, 2 λιαστές ντομάτες τριμμένες, 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια κρέμα γάλακτος.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε το ροζ πιπέρι, το peperoncino και τις λιαστές ντομάτες. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος Συσκευασίας | 500 g |
---|