Lardo di Colonnata ΠΓΕ 480g/530g – Τιμή Τεμαχίου
25.00 €
Μια υπέροχη συνταγή: Γαρίδες με lardo di Colonnata στον φούρνο.
Συστατικά για 2 άτομα: 12 μεγάλες γαρίδες, 12 λεπτές φέτες lardo, πιπέρι, θυμάρι.
Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις ξεπαγώνουμε και τις καθαρίζουμε, αφαιρώντας προσεκτικά κέλυφος, ουρά και έντερο.
Τυλίγουμε γύρω από κάθε γαρίδα μία λεπτή φέτα lardo, προσέχοντας η γαρίδα να έχει καλυφθεί ολοκληρωτικά.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 9/10 λεπτά στους 180°C, στον αέρα ή στην αντίσταση.
Το διασημότερο βιολογικό λαρδί της Ιταλίας.
Αυτή η γκουρμέ λιχουδιά της Τοσκάνης έχει ευωδιαστό άρωμα και γλυκιά, απαλή γεύση, εμπλουτισμένη απ’ τα μπαχαρικά και τα βότανα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα αλμυρή.
Αλατίζεται και στη συνέχεια πασπαλίζεται με πιπέρι, δενδρολίβανο, σκόρδο και κόλιανδρο. Ωριμάζει σε μαρμάρινες κοιλότητες από 6 μήνες έως και πάνω από 2 χρόνια. Χρησιμοποιείται μόνο η πλάτη του χοιρινού.
Για μια πλήρη εμπειρία γεύσης, κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες και καταναλώνεται ως ορεκτικό μαζί με διάφορα τυριά, τουρσιά ή μέλι. Χρησιμοποιείται πάνω σε κρέας, γαρίδες ή ψωμί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος τους. Αλλά συνδυάζεται και με κάστανα, φασόλια, σε ριζότο και άλλα, ως αντικατάστατο του λαδιού ή του βούτυρου. Ψιλοτριμμένο, δίνει μια υπέροχη αλοιφή για γαρνίρισμα. Συνοδεύεται από το Chianti Sorelli ή από λευκά όπως Pinot Grigio και Frascati San Marco Superiore.
Συστατικά: χοιρινό λίπος, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, αρωματικά βότανα.
Διατροφική αξία ανά 100 g προϊόντος
Ενέργεια: 825 Kcal, 3452 Kj
Υδατάνθρακες: 0,1 g απ’ τους οποίους σάκχαρα: 0 g
Λιπαρά: 90,9 g απ’ τα οποία κορεσμένα: 31,8 g
Πρωτεΐνες: 1,7 g Αλάτι: 2,3 g
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος Συσκευασίας | 500 γρ. |
---|