Ricotta Marzotica Σκληρή 500g – Τιμή Τεμαχίου
10.00 €
Για την ασφαλή παραλαβή των κατεψυγμένων και φρέσκων προϊόντων, αυτά θα συνοδεύονται από ξηρό πάγο με επιπλέον κόστος 6,00 € ανά παραγγελία.
Η Ricotta είναι ένα παραδοσιακό τυρί της ιταλικής γαστρονομίας: παράγεται από πρόβειο γάλα. Τυρί με χαμηλά λιπαρά, του οποίου αυτή είναι η εκλεπτυσμένη και αλμυρή εκδοχή: η αλμυρή ρικότα είναι τέλεια ως απεριτίφ, στο τέλος ενός γεύματος, σε πίτσα, ζυμαρικά ή ριζότο.
Πως να το δοκιμάσετε: Είναι ένα αλμυρό επιτραπέζιο τυρί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε σάλτσα ντομάτας ή κόβοντας λεπτές φέτες σε ζυμαρικά, ριζότο, πίτσα κ.ά. Τέλειο και με σαλάτες ή λαχανικά.
Ricotta σημαίνει κυριολεκτικά «ψημένο δύο φορές»: το τυρόπηγμα από πρόβειο γάλα ψήνεται ξανά στους 70-80°. Προσθέτοντας αλάτι, πιέζοντάς το και αφήνοντάς το για αρκετούς μήνες, έχουμε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Παράγεται από πλήρες και παστεριωμένο γάλα και ωριμάζει για 2 έως 4 μήνες.
Συστατικά: Ορός πρόβειου γάλακτος 97%, αλάτι 3%, γάλα Ιταλίας.
Περιέχει γάλα και παράγωγα γάλακτος (συμπεριλαμβανομένης της λακτόζης).
Κρούστα βρώσιμη.
Διατροφική αξία ανά 100 g προϊόντος
Ενέργεια: 211 Kcal, 878 Kj
Υδατάνθρακες: 4 g απ’ τους οποίους σάκχαρα: 2 g
Λιπαρά: 15 g απ’ τα οποία κορεσμένα: 11 g
Πρωτεΐνες: 17 g Αλάτι: 3,5 g
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος Συσκευασίας | 500 g |
---|