Φτιάχνεται απ’ την κοιλιά του χοιρινού. Αφού απλωθεί καλά, αλείφεται με αλάτι, μαύρο πιπέρι, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα. Μετά εκτίθεται σε κρύο κάπνισμα με ξύλο μηλιάς, οξιάς ή έλατου, διάρκειας αρκετών ημερών. Ακολουθεί η ωρίμανση που μπορεί να διαρκέσει από μέρες έως λίγους μήνες.
‘Εχει έντονη αλλά και γλυκιά γεύση και σε αντίθεση με το μπέικον, καταναλώνεται και χωρίς ψήσιμο.
Η Pancetta χρησιμοποιείται κλασικά, σε παραδοσιακή συνταγή της πασίγνωστης Carbonara ή της Amatriciana. Επίσης σε συνταγές ριζότο, σε αλμυρά κέικ όπως quiche Lorraine, σε σουφλέ και άλλα πολλά. Συνοδεύεται από το Nero d’Avola.
Συστατικά: χοιρινό κρέας, αλάτι, μπαχαρικά, φυσικά αρώματα.
Διατροφική αξία ανά 100 g προϊόντος
Ενέργεια: 293 Kcal, 1226 Kj
Υδατάνθρακες: 0 g απ’ τους οποίους σάκχαρα: 0 g
Λιπαρά: 25 g απ’ τα οποία κορεσμένα: 8 g
Πρωτεΐνες: 17 g Αλάτι: 8,5 g
Επιπλέον πληροφορίες
| Βάρος Συσκευασίας | 1400 γρ. |
|---|







