Γάρος από Αλατισμένες Αντζούγιες 100g

10.00 

Σε απόθεμα

Κωδικός Προϊόντος: 2108.01.01 Κατηγορία:

Σπεσιαλιτέ που παράγεται από αντζούγιες της Μεσογείου.
Κατά τη διάρκεια της συμπίεσης των ψαριών και της ωρίμανσής τους στο αλάτι, σχηματίζεται σταδιακά στην επιφάνεια ένα υγρό, το οποίο αφαιρείται σιγά σιγά και υφίσταται μια φυσική διαδικασία συγκέντρωσης. Το τελικό προϊόν είναι ένας υγρός ζωμός λιπαρής υφής και κεχριμπαρένιου χρώματος, με μεστή και έντονη γεύση.
Χρησιμοποιείται γενικά ως σάλτσα σε διάφορα πιάτα και συνταγές. Η πιο διάσημη χρήση της, είναι αυτή στο πιάτο σπαγγέτι με σκόρδο, λάδι και peperoncino αλλά συνδυάζεται τέλεια με όλα τα πιάτα θαλασσινών και ψαρικών γενικότερα, χωρίς να χρειάζεται η προσθήκη αλατιού. Ταιριάζει πολύ και σε λαχανικά σωταρισμένα στο τηγάνι ή για να γαρνίρουμε ντομάτες, αυγά, ελιές.
Σε γυάλινο βαζάκι των 100 ml, με ειδικό καπάκι δοσομετρητή.
Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια απ΄την ημερομηνία συσκευασίας.
Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρείται στο ψυγείο.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος Συσκευασίας 250 g

Κατηγορίες Προϊόντων

Γάρος από Αλατισμένες Αντζούγιες 100g