Colatura di Alici – Γάρος από Αλατισμένες Αντζούγιες 100ml
12.00 €
Φανταστική συνταγή με Colatura di alici (σάλτσα αντζούγιας)
Υλικά για 4 μερίδες:
400 γρ. σπαγγέτι Liguori ΠΓΕ, Μαϊντανός, σκόρδο, πιπεριά τσίλι, 8 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 4 κουταλιές της σούπας Colatura di Alici.
Προετοιμασία: Βράστε τα ζυμαρικά σε ανάλατο νερό. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι (αν θέλετε), προσθέστε 8 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα αντζούγιας.
Προσθέστε τα ζυμαρικά al dente, ανακατέψτε καλά (ωμά) και σερβίρετε.
Τα σπαγγέτι Liguori ΠΓΕ μαγειρεμένα al dente για 10 λεπτά και το έντονο άρωμα της Colatura di Alici θα σας χαρίσουν στιγμές απόλυτης απόλαυσης με κάθε μπουκιά.
Σάλτσα Garum
Κόρη του γέρου Garum!
Γνωστή για την θέση της ανάμεσα στα καλύτερα προϊόντα της ιταλικής γαστρονομίας, η Colatura di alici είναι ένα υγρό που λαμβάνεται από τη διαδικασία ωρίμανσης και καρυκεύματος γαύρου συμπιεσμένου σε αλάτι, σύμφωνα με μια αρχαία διαδικασία που μεταδόθηκε από πατέρα σε γιο από τους ψαράδες της Cetara.
Οι γαύροι, αφού ψαρευτούν και εκσπλαχνιστούν, τοποθετούνται σε ένα δρύινο δοχείο, το terzigno (το ένα τρίτο του βαρελιού), διατεταγμένο με την κλασική τεχνική «head-to-tail» σε εναλλασσόμενες στρώσεις αλατιού και γαύρου.
Μόλις ολοκληρωθούν οι στρώσεις, το δοχείο καλύπτεται με έναν ξύλινο δίσκο (που ονομάζεται tompagno), στον οποίο τοποθετούνται βάρη (πέτρες απ’ τη θάλασσα). Το υγρό, λόγω της πίεσης και της ωρίμανσης του γαύρου, αρχίζει να ανεβαίνει στην επιφάνεια. Είναι ένα διαυγές απόσταγμα με βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, με έντονη και μεστή γεύση.
Η Colatura έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία δέκα χρόνια. Σήμερα αυτό το τυπικό και γνήσιο καρύκευμα της τοπικής γαστρονομίας συνεχίζει να είναι η ναυαρχίδα της παραγωγής μας.
Τρόπος χρήσης: Το κατεξοχήν τυπικό πιάτο είναι τα μακαρόνια με σάλτσα γαύρου, ένα απλό και γρήγορο πιάτο στην προετοιμασία. Επιπλέον, χρησιμοποιείται αντί για αλάτι για να αρωματίσει φρέσκα ή βραστά λαχανικά (πατάτες, εσκαρόλ, μπρόκολο κ.λπ.) και ορισμένα πιάτα με ψάρι. Σήμερα, η κολατούρα είναι ένα πραγματικό βελτιωτικό γεύσης, ένα καρύκευμα που χρησιμοποιείται κυρίως στην υψηλή κουζίνα.
Σε γυάλινο βαζάκι των 100 ml, με ειδικό καπάκι δοσομετρητή.
Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια απ΄την ημερομηνία συσκευασίας.
Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος. Μετά το άνοιγμα, διατηρείται στο ψυγείο.
Συστατικά: Γαύρος (Engraulis Encrasicolus), αλάτι.
Διατροφική αξία ανά 100 g προϊόντος
Ενέργεια: 113 kJ, 27 kcal
Λιπαρά: 0,3 g απ’ τα οποία κορεσμένα: 0,1 g
Πρωτεΐνες: 6 g Αλάτι: 25,5 g
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος Συσκευασίας | 250 γρ. |
---|