Δεν έχετε προϊόντα στο καλάθι σας.
Ο αμάρανθος ανήκει στην κατηγορία των ψευδοδημητριακών, δηλαδή φυτά που έχουν θρεπτικές ιδιότητες παρόμοιες με τα δημητριακά και χρησιμοποιούνται στην κουζίνα όπως αυτά. Μέρος της διατροφικής κουλτούρας πολιτισμών όπως των ‘Ινκας και των Αζτέκων, για τους οποίους αποτελούσε -μαζί με την κινόα και το καλαμπόκι- τρόφιμο με σημαντικό ρόλο.
Περιέχει τουλάχιστον 3 φορές περισσότερο ασβέστιο από την αντίστοιχη μέση ποσότητα των δημητριακών. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνη C. Ξεχωρίζει φυσικά και για την απουσία γλουτένης.
Χρησιμοποιείται σε γλυκές ή αλμυρές συνταγές, όπως μπισκότα, ψωμί, muffins, ζυμαρικά, κέικ και άλλα.
Συστατικά: Αλεύρι αμάρανθου.
Διατροφική αξία ανά 100 g προϊόντος
Ενέργεια: 361 Kcal, 1525 Kj
Υδατάνθρακες: 58,5 g απ’ τους οποίους σάκχαρα: 1,42 g
Λιπαρά: 5,71 g απ’ τα οποία κορεσμένα: 1,43 g
Φυτικές Ίνες: 7,86 g Πρωτεΐνες: 15,09 g Αλάτι: 0,0012 g
Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος Συσκευασίας | 100.00 g |
---|